Hoe hot is cloud computing eigenlijk?

11 juni 2018
janvanherp

Om de paar jaar is er een nieuw hot topic dat de volledige aandacht van media en analisten opeist en waaraan heel veel aandacht wordt besteedt.

Vaak worden dit soort onderwerpen enorm gehyped met uitspraken over fantastische opportunies, nog nooit vertoonde voordelen en duizelingwekkende voorspellingen voor de groei van de markt.

Het is niet dat de analisten het vaak bij het verkeerde eind hebben maar voorzichtigheid is altijd geboden want altijd is er een element van sensatie en onzekerheid in de verwachting van analisten.

In het geval van cloud computing zijn vele voordelen geclaimed: grotere flexibiliteit, lagere kosten, betere beveiliging, minder risico, makkelijker naleving van regelgeving, een hogere kwaliteit van IT-ondersteuning en een betere business continuity. En de analisten? Zij voorspelden een jaarlijkse groei van meer dan 25% in de cloud computing markt.

Toch schijnt de meerderheid van mening te zijn dat de analisten het bij het rechte eind hebben in het geval van cloud computing en dat het een belangrijke ontwikkeling is. Dat deze zal groeien zoals voorspeld lijkt bewaatheid te worden en de zakelijke voordelen voor bedrijven worden daadwerkelijk waargemaakt.

Cloud computing is geen appeltje eitje, het is complexe materie die niet is gebaseerd op een technologische doorbraak maar is ontstaan vanuit een combinatie van verschillende vernieuwingen en verbeteringen, met name op het gebied van server virtualisatie en de toenemende capaciteit van het internet en die van internet gebaseerde technologieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als het er om gaat informatie technologie (IT) profijtelijk te maken, zijn we pas goed in ons element. Of u ons nu inhuurt voor het opzetten van uw Internetcommunicatie of voor het bouwen van een nieuw Odoo platform: ons doel is alle IT-wensen van onze klanten te vertalen in oplossingen waarvan de hele organisatie en het bedrijfsresultaat profiteert.
© Copyright 2018 - Exepta- Alle rechten voorbehouden
Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag
T: 070-8878204
M:06-41940905
KvK: 65696018

BTW nummer: NL 0940.10.523.B.01

[email protected]
Algemene voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram