Hoe hot is cloud computing eigenlijk?

Om de paar jaar is er een nieuw hot topic dat de volledige aandacht van media en analisten opeist en waaraan heel veel aandacht wordt besteedt.  Vaak worden dit soort onderwerpen enorm gehyped met uitspraken over fantastische opportunies, nog nooit vertoonde voordelen en duizelingwekkende voorspellingen voor de groei van de markt.

Het is niet dat de analisten het vaak bij het verkeerde eind hebben maar voorzichtigheid is altijd geboden want altijd is er een element van sensatie en onzekerheid in de verwachting van analisten.

In het geval van cloud computing zijn vele voordelen geclaimed: grotere flexibiliteit, lagere kosten, betere beveiliging, minder risico, makkelijker naleving van regelgeving, een hogere kwaliteit van IT-ondersteuning en een betere business continuity. En de analisten? Zij voorspelden een jaarlijkse groei van meer dan 25% in de cloud computing markt.

Toch schijnt de meerderheid van mening te zijn dat de analisten het bij het rechte eind hebben in het geval van cloud computing en dat het een belangrijke ontwikkeling is. Dat deze zal groeien zoals voorspeld lijkt bewaatheid te worden en de zakelijke voordelen voor bedrijven worden daadwerkelijk waargemaakt.

Cloud computing is geen appeltje eitje, het is complexe materie die niet is gebaseerd op een technologische doorbraak maar is ontstaan vanuit een combinatie van verschillende vernieuwingen en verbeteringen, met name op het gebied van server virtualisatie en de toenemende capaciteit van het internet en die van internet gebaseerde technologieën.

Dus de cloud is er en zal blijven. De vraag of cloud computing voor jouw bedrijf de oplossing is waar je maximaal kan profiteren is niet zomaar te beantwoorden. Je kunt niet zomaar zeggen: “We gaan cloud computing inzetten” en dan vervolgens verwachten dat jouw bedrijf meer gaat omzetten alsof er een toverstaf aan te pas is gekomen. Misschien is het zelfs voor jouw onderneming niet geschikt, is het te complex en wellicht zelfs te kostbaar. Je moet begrijpen dat cloud computing verschillende vormen kan aannemen en daardoor op verschillende manieren kan worden gebruikt en er dus verschillende manieren zijn waarop het jouw bedrijf ervan kan profiteren.

Exepta, de eerste Nederlandse reseller/partner voor het unieke cloudgebaseerde CRM systeem BPM’online.

Exepta is door BPM’online benoemd tot BPM’online Reseller Partner. Exepta is hiermee de eerste BPM’online-partner in Nederland en wordt ondersteund door een internationaal team van consultants. Dankzij de overeenkomst is Exepta bevoegd om BPM’online-licenties te verkopen en implementaties uit te voeren. De overeenkomst met BPM’online helpt Exepta om beter tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar procesgebaseerde CRM-cloudoplossingen.

Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met het doel waarvoor ze zijn verkregen.

Wij horen graag uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Exepta Web en Cloud

Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag
T: 070-8878204
M:06-41940905
KvK: 65696018
BTW nummer: NL 0940.10.523.B.01

Divi WordPress Theme
Share This