E-mail marketing, een belangrijk communicatiemiddel

Onderzoek wijst uit dat e-mail een goed marketingmiddel is om in te zetten omdat het consumenten aanzet tot kopen. Ruim driekwart van de mailings wordt in de eerste twee dagen na verzending geopend.

Een digitale nieuwsbrief versturen?

E-mail marketing, een belangrijk communicatiemiddel

Voor veel ondernemers is e-mail een belangrijk communicatiemiddel om bezoekers naar je site te krijgen. Ze versturen periodiek een nieuwsbrief, een buzzmailing met een specifieke boodschap of een verzoek om een vragenlijst te vullen. E-mail is vandaag de dag een goedkope, snelle en effectieve manier om je doelgroep te benaderen.

Hoe succesvol is deze marketingvorm?

Er is voor bedrijven veel te halen op het gebied van e-mailmarketing. Want vorig jaar waren er wereldwijd 4,1 miljard e-mailaccounts. Veel potentiële consumenten! Ruim 90 procent van de gebruikers checkt dagelijks zijn e-mail.

Bij de creatie van een website gaan wij wel over één nacht ijs want wij voeren een gesprek met u, halen daar de kernpuinten uit, vertalen dat in een doelgroepen analyse, geven daar wat beelden en ontwerpen bij en we gaan aan de slag. Uw site of shop is dan compleet, gebruiksvriendelijk en werkt op iedere computer, tablet en smartphone. Bedrijven die op de goede manier e-mailadressen verzameld hebben en relevante e-mail stuurden die het liefst ook gepersonaliseerd is, profiteren in veel gevallen van e-mail marketing. Belangrijk wel is dat er genoeg tijd wordt besteedt aan het opbouwen van eigen e-mailbestanden. Dat is belangrijk, omdat je als adverteerder op die manier juist je ‘eigen potentiele klantengroep’ kunt bouwen. Met goede acties en integraties op jouw website kun je al vrij snel een mooi bestand opbouwen.

Mailings zorgen voor meer aankopen

Onderzoek wijst uit dat e-mail een goed marketingmiddel is om in te zetten omdat het consumenten aanzet tot kopen. Ruim driekwart van de mailings wordt in de eerste twee dagen na verzending geopend. Bijna de helft van de abonnees opent de mailing op een mobiel apparaat. En dat is iets waar je als ondernemer rekening mee dient te houden. Zo geeft 69 procent van de consumenten aan een mailing te verwijderen als deze niet geoptimaliseerd is voor tablets of smartphones. Een ander belangrijk aandachtspunt is het onderwerp: 64 procent van de ondervraagde consumenten geeft aan getriggerd te worden om de mailing te bekijken door het lezen van het onderwerp.

 

Social media-marketing is geen goede vervanging voor e-mailmarketing

Het is zo ongeveer de grootste misvatting van dit moment. Social media-marketing zou dé vervanger zijn van e-mailmarketing. Beide kanalen kunnen worden ingezet maar kunnen elkaar zeker niet vervangen. Versterken wel. Zo kun je via Facebook gericht targeten op leden van je eigen e-mailbestand, waardoor je in dit geval dus je eigen data weer kunt gebruiken om via andere kanalen gericht advertenties in te zetten. Geweldig toch?

Probeer BPM Online CRM gratis uit

marketing

Bpm’online marketing biedt de best practice processen voor een efficiënte lead management – vanaf het genereren van vraag tot laatste hand-off aan de verkoopafdeling. Zorg ervoor dat uw sales team richt zich alleen op gekwalificeerde en sales-ready leads.

 

sales

Bpm’online verkoop omvat het totale palet aan best practice processen voor lead management, opportunity management, offertebeheer en order- en factuurbeheer. Ingebouwde standaard processen zorgen voor een vliegende start vanaf het begin van het gebruik van het systeem.

Duizenden bpm’online sales gebruikers hebben de ervaring dat de standaard processen echt al uitstekende resultaten geven!

 

service

Een goede service blijkt van doorslaggevend belang te zijn bij de afweging om wel of geen zaken te (blijven) doen met uw bedrijf. De helft van de Nederlanders zegt, juist in de huidige economische situatie, een goede klantenservice buitengewoon belangrijk te vinden

 

bpm'online marketing

Holistische multichannel marketing management software met krachtige out-of-the-box best practice campagnes voor het genereren van excellente vraag.

bpm'online sales

Een cloud-gebaseerde CRM oplossing met out-of-the-box sales processen die u in staat stelt om controle te krijgen en te behouden over de volledige customer journey van de klant - van lead generatie tot nieuwe en herhalende orders

bpm'online service

Innovatieve helpdesk software met best practice processen ontworpen om een voortreffelijke customer care te leveren

Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met het doel waarvoor ze zijn verkregen.

Wij horen graag uw wensen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Exepta Web en Cloud

Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag
T: 070-8878204
M:06-41940905
KvK: 65696018
BTW nummer: NL 0940.10.523.B.01

Divi WordPress Theme
Share This