CRM en Opportunity management

Volg uw opportunities op de voet

Manage al uw opportunities met bpm’online met behulp van de out-of-the-box bedrijfsprocessen. Stel tactieken vast voor elke opportunity, identificeer de belangrijkste beslissers en volg en analyseer concurrenten en hun sterke en zwakke punten. Genereer verkoopprognoses op basis van budgetten, opportunity stadium en de kans op orders.

Historie van opportunities

Elke opportunity laat de complete historie van acties en reacties zien, per mail, telefoon, online discussie, bestanden of aantekeningen en ieder stadium van de opportunity laat de interactie van dat moment zien zodat je het verloop heel goed kunt volgen.

Out-of-the-box verkoopproces

Pas de out-of-the-box processen toe op al jouw sales activiteiten. Dit proces is ontwikkeld op basis van best practices van complexe verkoopcycli, waardoor een aanzienlijke verhoging van de kans om een deal te af te sluiten wordt gerealiseerd. Het systeem helpt u in iedere fase van het verkoopproces om de dagelijkse routinewerkzaamheden van u over te nemen en/of te vereenvoudigen.

Sales initiatie

Converteer leads naar kansen op basis van het budget, de behoeften, en de doorlooptijd van de besluitvorming. Bij het aanmaken van een nieuwe kans voert het systeem automatisch handelingen uit om het werk van het management te vereenvoudigen.

Kwalificatie van de opportunity

Neem wijze en weloverwogen beslissingen na een grondige analyse van de gegevens van de opportunity over het wel of niet verder participeren in de mogelijke opdracht of order.

Analyses op basis van verkoopinformatie

Analyseer de behoeften van de klant op basis van de in bpm’online aanwezige  verkoopinformatie. Het systeem ondersteunt u door middel van procesvragen naar welke informatie u op zoek bent om het verkoopproces succesvol voort te zetten, of niet.

Presentaties

Kies de juiste presentatie uit uw digitale bibliotheek waar alle sales documenten zijn opgeslagen. Identificeer decisionmakers om uw inspanningen op te concentreren te zorgen voor betere resultaten. Het onderliggende proces zal u eraan herinneren om de notulen na afloop van de presentatie na te sturen.

Maak en verstuur offertes

Stel een offerte op, bereken de juiste prijs en voeg corresponderende documenten toe. Bpm’online maakt het u gemakkelijk om offertes goedgekeurd te krijgen door een vooraf ingesteld verkoopproces.

Onderhandelingen en verkoop tactiek

Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn tijdens de onderhandelingen. Analyseer en bestudeer de sterke en zwakke punten van uw concurrenten maar ook hun winsten en verliezen om uw onderhandelingspositie te verstevigen en het vervolgproces beter in te kunnen schatten.

Contracten

Close de deal door het volgen van de aanbestedingsprocedure zoals dat in het systeem is geregistreerd. Met de hulp van een goedkeuringsproces zal uw contract gemakkelijker en efficiënter haar weg vinden binnen uw bedrijf en naar de uiteindelijke ondertekening. Vergeet niet om de deal te registreren in het systeem voor vermelding op het leaderboard!

Sales pipeline

Maak gebruik van de sales pipeline functionaliteit binnen het systeem om de prestaties van het bedrijf te analyseren binnen elk stadium van het verkoopproces en identificeer “knelpunten” in proces. Maak een beoordeling van  van conversie tussen de stadia en vergelijk de sales pipelines tussen de  individuele verkopers en afdelingen.

Analyseer verkoopresultaten

Bpm’online stelt u in staat om uitgebreide statistieken te genereren om de efficiency van de handelingen rondom het verkoopproces te kunnen beoordelen. Stel vast wie de beste salesmedewerkers zijn. Gebruik daarvoor het “Sales Pulse” dashboard.

Share This