Het is nu echt aangekondigd. Magento 2.0! De nieuwste aankondiging is einde 2015 of begin 2016. Dan kunnen we eindelijk de oude versies vervangen door een fonkelnieuwe, vanaf de grond af opnieuw opgebouwde, webwinkel van Magento. Alles is verbeterd aan Magento:

Uiterlijk

Magento 2.0 is responsive out-of-the-box. Een belangrijke ontwikkeling dus, die al in Magento 1.9 is ingezet en met Magento 2.0 écht volwassen is.

Snelheid

Magento is minder belastend voor de server en werkt sneller. Daarnaast draait Magento alleen nog maar op PHP 5.4 en hoger, wat de snelheid ook ten goede komt. Tot slot is er vanaf Magento 2.0 ook in de community-editie volledige ondersteuning voor full page caching. Full page caching bestond tot voorheen alleen in de Enterprise Editie, terwijl het overgrote deel van de webshops draait op de Community-editie van Magento. Full Page-caching zorgt ervoor dat uw Magento-shop sneller draait dan voorheen.

Gebruiksgemak              

Het toevoegen van nieuwe producten gaat eenvoudiger en sneller. Daarnaast is de mogelijkheid om per land verschillende belastingtarieven te hanteren, vereenvoudigd. Ook zijn de menu’s in de backend op bepaalde plaatsen logischer ingericht.

Share This